Activiteiten

Wandelen

In het gebied rond St.Mesmin zijn tal van wandelroutes uitgezet, duidelijk bewegwijzerd met gekleurde pijlen. Je kunt bij ons beginnen, maar ook rondom Genis is het heel mooi wandelen. Paadjes en plekken, waar je anders niet zo gauw komt. Een van de bijzondere wandelingen is naar de Saut Ruban, een prachtige waterval, eigenlijk vlak bij ons achter, en er wordt nu een speciale route naar toe uitgezet, om er via een schitterend natuurgebied te komen.

Kortom, hou je van wandelen: wandelschoenen mee.

Marché de nuit
Marché de nuit

Fietsen

Het is rustig op de wegen, dus weinig verkeer. Maar het gebied is toch erg heuvelachtig, en dus is fietsen alleen weggelegd voor de goede fietser, met een fiets met versnellingen.

Kanoën

In Cherveix-Cubas kunt u opstappen en naar Touttoirac kanoën. Daar wordt u weer opgehaald. Ik kan het voor u reserveren, Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Zwemmen

In Lanouaille is een groot meer: Rouffiac. Prachtig aangelegd, schoon, een zandstrandje, en veilig voor kleine kinderen. Er is surveillance.

Tevens is er een klein restaurantje en plaats in de zon, of onder de bomen in de schaduw. Je kunt het meer rond lopen, of waterskiën en er is een speelplaats voor kinderen.

En de toegang is gratis.

Of anders bij Brive aan het Lac du Causse, of het zwembadcomplex in Objat.

Juillac heeft een prima zwembad

Golfen

Er is een 9-holes golfbaan bij Kasteel Essedieras in Excideuil. Groot kasteel van Nederlandse eigenaars.

Restaurants

Frankrijk zou Frankrijk niet zijn, als je niet overal lekker kunt eten. Voor een heel schappelijke prijs. We hebben voor u een overzicht van restaurants in de buurt, bij uw reservering. Ook voor niet-workshop gasten kunt u deelnemen aan het culinair arrangement, dat le Pagnon u aanbiedt. In Restaurant La Forge ( 3 km) gebruikt u zes avonden een 5-gangen menu voor € 108,- per persoon.

Bedenk, dat men in Frankrijk niet voor 7 uur terecht kunt in een restaurant. Veelal eet men warm tussen de middag, een menu-de-jour kost rond de € 12,50.

Tussen de middag eet men tussen 12 en half twee.

Autotocht

Ik heb een aantal interessante tochten beschreven om met de auto te doen en waar u terecht komt in onontdekte en charmante dorpjes en bezienswaardigheden.

Plaatselijke activiteiten

In de zomer wordt er overal veel georganiseerd, b.v. een frambozenfeest, een brocantemarkt, een appelfeest waar men cider maakt. 

Van al deze leuke activiteiten verzamelen wij folders en geven aan op welke data ze plaats vinden. In de kantine van de camping hangen de affiches, zodat u zelf een keuze kunt maken. Verder zijn er vaste markten: zondag in Objat, donderdag in Excideuil en in Terrasson.

En natuurlijk de Marché de Nuit in St.Mesmin, maar ook in tal van andere plaatsen, zoals Segur-le-Chateau: men koopt de producten ter plaatse, er staan hete barbeques klaar, u zoekt een plekje tussen de Fransen, en smullen maar!