Waar naar toe?

Over de omgeving: cultuur, belangrijke steden, grote èn kleine bezienswaardigheden, sportief bezig zijn: wandelen, zwemmen, etc.


Interessant en dicht bij Pagnon.

Men wil altijd weten: wat is er bij jullie te doen? Dan begin je al gauw met grote namen als Perigueux, Sarlat enz. Maar er zijn heel veel bezienswaardigheden, niet ver bij ons vandaan. Ken je het Kasteel van Hautefort? Maak eens een wandeling door het bloemrijke plaatsje, om daarna op een van de vele terrasjes iets te drinken. Wist je dat in Pompadour ( ja, van de Madame de..) nog paardenraces gehouden worden? En dat er een prachtig vuurwerk is op quartorze juillet?

De markt in Objat erg leuk is op zondagmorgen, en dat er op donderdag markten zijn in Excideuil en Terrasson. In Tourtoirac zijn onlangs nieuwe grotten ontdekt, en deze zijn te bezoeken, indrukwekkend. De streek hier is voornamelijk agrarisch, met natuurlijk de bekende Limousin koe, maar is ook bij uitstek een gebied van appelteelt.

Er zijn twee prachtige musea in de buurt, een oude papierfabriek en een ijzerfabriek, En wist u dat Chagall glas in-lood ramen heeft ontworpen in Saillant, en dat St.Robert "un des plus beaux villages en France" is?

Bij uw reservering op Pagnon ontvangt u van mij een uitgebreide beschrijving van de omgeving. Ook zorgen wij voor een actueel aanbod van zomerse activiteiten.


Grote plaatsen en bezienswaardigheden

St.Mesmin ligt in de Perigord Vert, met de belangrijke plaatsen Brantome en Jumilhac-le-Grand. In de Perigord Noir kennen we Hautefort, Montignac, Terrasson en Sarlat.

Ook zijn hier veel kastelen te bezichtigen, zoals bv het kasteel van Josephine Baker.

Echt toeristisch is Collognes le Rouge, een dorpje geheel uit rode steen opgetrokken.

Natuurlijk zijn er de grotten van Lascaux 2, bij Montignac. Een mooie trip is naar Rocamadour, naar Turenne of naar.....

Sportiviteit

Voor wie de wandelschoenen aan wil trekken, zijn er plenty mogelijkheden. U kunt kiezen uit één van de 12 chantiers rondom de l'Auvézère, tussen de 2 en 14 km.

Zeer bijzonder is de Saut Ruban, een wilde waterval, op nog geen kilometer  bij ons vandaan. De routes worden aangegeven met pijlen en moeilijkheidsgraad.

Er is een VTT circuit. Voor fietsers zijn er ook veel mogelijkheden, wellicht moet u alvast wat trainen.

Zwemmen in een groot meer van Rouffiac, gratis en zeer schoon.